DraleTD
Član
На чему је фабрички КТ од 549??? 

Moze...kod mene bio kad sam ga kupio...Не може ни тада, бар су ми тако мајстори рекли, који су мени одржавали 5106.
Md comercKod koga u bg ima delova? Moze i na pp ako je problem da ne bude reklama. Hvala unapred
Nemoj.......ja sam ga bas htio imati, i kupio ga u dobrom stanju,samo pvp pumpa je bila slabija al stavio sam kakva treba biti sa traktorskim punjenjem itd......isao je dobro mozda 2 godine i onda se raspao reduktor brze-spore.....takav je i prodan,nisam nista rastavljao nego mi pricao covjek koji ga je i kupio od mene......i jos pokidao nekoliko zupcanika i prema njegovim rjecima i pumpu ulja.....u radu sa rotodrljacom na pola njive,samo je puklo ko bomba.....Evo kandidata ali me brinu horor priče o njegovom mjenjaču i problemima sa nabavkom dijelova.
https://www.olx.ba/artikal/48143164/traktor-imt-5106/
Što se mehanizacije za veliki traktor tiče su sam pokriven, imam plug 2x14" obrtač i podesivi 3x12" do 3x16" obrtač, rotodrljaču 2.5m , sijačicu za pšenicu 3m, malčer 2.3m, planiram da napravim podrivač sa jednim ili 2 radna dijela i to je to. Ukupna površina koju bi radio bi bila od 3 do 5ha ali ima jako teške zemlje i velikog brda.Ja bi pre uložio u kvalitetniji priključnu mehanizaciju, traktor nije sporan na tako maloj površini.
Zetor sa svojih 65KS nije za tolikog posla - u stvari jeste, sa malim plugom on i to odradi ali neće ni to dugo, njemu je 40 godina. Drugi problem je vrijeme koje nemam i poslove moram da uradim što je brže moguće. Ne kontam ja vas. LIjepo pitam za savjete, objasnim uslove rada, zemljište a vi mi se rugate da hoću veći traktor da bi ga eto imao zbog meraka ili zbog ku*čenja.Kupovina velikog traktora nema ekonomsku opravdanost u tvom slučaju.Da radi nekoliko dana godišnje i posle stoji i propada nema smisla.Treba ti neki kompaktan traktor koji može da posluži za sve poslove tokom godine.